Hof van Hintham
heeft nu ook geurbeleving
Nieuwe bestuurder Vivent
Carla van start
Nieuwe woonvorm voor mensen met dementie Spel Score
maak dementie meetbaar
Voordeel bij Q-bike
voor Viventpashouders
26-09-2016
Nationale Week tegen de Eenzaamheid - wandeling
Breed Welzijn 's-Hertogenbosch
Nieuwsbrief september 2016
Vivent en Medicura
openen zorgwinkel in JBZ
 
Schroom niet om een gesprek aan te gaan met een persoon die hier werkt!

Vivent en Medicura openen zorgwinkel in Jeroen Bosch Ziekenhuis

Datum 17-07-2017

Vivent opent, samen met hulpmiddelenspecialist Medicura, op 17 juli 2017 een zorgwinkel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Op de begane grond van het ziekenhuis, achter de Rituals-winkel in de ontvangsthal, is een zorgwinkel gerealiseerd in combinatie met de orthopedische speciaalzaak Heckert & van Lierop. De Vivent-Medicura Zorgwinkel is een speciaalzaak in verpleegartikelen, zelfzorgartikelen en medische hulpmiddelen. De winkel biedt een uitgebreid assortiment voor alle doelgroepen.

                                                                                        

Gratis hulpmiddelen
In de Vivent-Medicura zorgwinkel kunt u terecht voor het kopen en huren van medische hulpmiddelen, maar vooral ook voor de gratis uitleen van verpleegartikelen. Met de nieuwe zorgwinkel in het ziekenhuis kunnen mensen, als zij naar huis gaan, meteen gratis te lenen hulpmiddelen ophalen. Medicura heeft hiervoor contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Vivent-Medicura Zorgwinkel
De Vivent-Medicura Zorgwinkel biedt één loket voor het afhalen van hulpmiddelen én informatie over zorg, zorgproducten, zelfstandig wonen, zorgdiensten en medische en orthopedische hulpmiddelen. Ook kunt u terecht voor een breed pakket aan zorg-gerelateerde producten. In de zorgwinkel worden digitaal verschillende mogelijkheden getoond in aanpassingen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, zoals hoog-laag bedden, toiletstoelen, douchezitjes, beugels en liften. De Vivent-Medicura Zorgwinkel biedt bovendien informatie over de mogelijkheden op het gebied van zorg, de mogelijkheid om een afspraak maken met een cliëntadviseur van Vivent of een actieve doorverwijzing te regelen. De winkel is ondersteunend voor de verzorgenden en verpleegkundigen van Vivent die de behoefte van cliënten aan zorggerelateerde artikelen signaleren.  

Openingstijden
De Vivent-Medicura Zorgwinkel is geopend op alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en bevindt zich in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1 in ‘s-Hertogenbosch. Producten en hulpmiddelen zijn ook online verkrijgbaar via www.vivent.medicura.nl

Bron e-mail: Vivent - Lieke van Raay, Senior Communicatieadviseur

---- TOP ----

Breed Welzijn 's-Hertogenbosch

Datum 25-09-2016

Nieuwsbrief september 2016

Ambities van Breed Welzijn

Wat zijn de ambities die Breed Welzijn nastreeft en wat betekenen ze?
Op deze vraag ging Erik de Rooij dieper in tijdens de bijeenkomst.
'Niet het bestaande loslaten, maar een 'kop' erop zetten, oftewel 1 + 1 + 1 = 5'.
In de lijn van deze ambities ontwikkelen de buurtteams hun plannen, (zie ook illustraties ambities op de laatste pagina van de nieuwsbrief).

Klik hier om de nieuwsbrief september 2016 te lezen.

Breed Welzijn 's-Hertogenbosch

Bron e-mail:Ivon Mulders, secretaresse team Stedelijk / interne vrijwilligerscoördinatie

----~----

Nationale Week tegen de Eenzaamheid - Wandeling 26-09-2016

Datum 25-09-2016

Wandeling voor jong en oud vanuit Vivent De Hooghe

Coalitie Erbij organiseert jaarlijks eind september de Week tegen Eenzaamheid, ditmaal van 22 september t/m 1 oktober. Een actieweek met diverse activiteiten in het land. Om eenzaamheid bespreekbaar te maken, informatie te bieden en mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid te steunen.

Vivent de Hooghe Clock doet mee
Vivent De Hooghe Clock organiseert het hele  jaar door al activiteiten die toegankelijk zijn voor jong en oud, maar nu ligt hier nog meer de nadruk op. En in deze speciale week worden er wat extra activiteiten georganiseerd waarbij we actief bewoners uit de Rompert en Hambaken uitnodigen om aan te sluiten.

Buurtwandeling
Op maandag 26 september a.s. gaan bewoners van Vivent De Hooghe Clock, wijkbewoners en de kleuters van basisschool De Springplank samen een herfstwandeling maken. Tijdens deze wandeling zal er ook een IVN natuurgids en de GGD jeugdwerker van Noord meelopen. Iedereen is welkom aan te sluiten.

Programma maandag 26 september
Vanaf 10.00 uur is de ontvangst met koffie en thee in het Restaurant van Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ’s-Hertogenbosch. Tussen 10.30 en 11.30 uur volgt gezamenlijke wandeling in het Rompertpark.

Bron e-mail: Linda Visser, Vivent Medewerker Communicatie

---- TOP ----

Nieuwe bestuurder Vivent

Datum 23-08-2016

Inge Fleischeuer wordt opgevolgd door Carla Lasonder.

Vandaag neemt Inge Fleischeuer afscheid als bestuurder van Vivent. Vanaf 1 november a.s. neemt Carla Lasonder de bestuurdersfunctie over.

Vanaf 1 november a.s. treedt Carla Lasonder in dienst bij Vivent als nieuwe bestuurder. Momenteel is zij nog werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur bij RIBW Brabant. De RvT van Vivent heeft met haar een bestuurder gevonden die het vernieuwingsproces gericht op 'de bedoeling' dat Vivent al eerder heeft ingezet, voortzet. Vanuit de gedachte '; Nu is van u' werkt Carla Lasonder met Vivent verder aan waardige zorg waarbij zorgprofessionals samen met de client het beste uit hun dag halen.

Na een dienstverband van 8,5 jaar  bij Vivent start de huidige bestuurder Inge Fleischeuer per 1 september a.s. bij Vitalis Woonzorggroep in Eindhoven als directievoorzitter/bestuurder.


Over Vivent - Nu is van u

Vivent staat bekend als dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 mensen en ruim 700 vrijwilligers.

Bron e-mail: Hanneke Beekers, Senior Communicatieadviseur

----~----

Nieuwe bestuurder Vivent van start

Datum 31-10-2016

Carla Lasonder per 1 november actief voor Vivent
Op 1 november 2016 gaat Carla Lasonder van start in de functie van bestuurder van Vivent. De Raad van Toezicht van Vivent en de andere leden van de selectiecommissie zijn van mening dat zij uitstekend past bij de koers die Vivent de komende jaren voorstaat. Met bestuurservaring in de geestelijke gezondheidszorg, richt zij zich nu bij Vivent op ouderen. Eerder is ze werkzaam geweest op diverse gebieden van de zorg, van verslavingszorg tot jeugdhulpverlening. Met een zowel praktische als theoretische zorgachtergrond zal zij haar deskundigheid inzetten voor Vivent. Carla Lasonder past bij Vivents missie om verder te werken aan  het toevoegen van waarde aan het leven van cliënten, medewerkers en mantelzorgers. De zorgorganisatie doet dit vanuit haar sociale verantwoordelijkheid onder het devies ‘Nu is van u!’ 

Bestuurservaring
Carla Lasonder heeft de afgelopen zeven jaar als bestuurder bij het RIBW Brabant gewerkt. Daar was het van belang om mensen met een psychiatrische aandoening te ondersteunen om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Dat is precies hetgeen Vivent nastreeft voor haar cliënten en medewerkers: samen het beste uit de dag halen. De cliënt staat daarbij altijd centraal en houdt de regie. Vandaar: ‘Nu is van u!’ Om Vivent richting te geven vanuit deze gedachte sluit dus nauw aan bij de ideeën en werkwijze van de nieuwe bestuurder.

Waardige zorg
Ook het denken vanuit kansen en mogelijkheden is iets wat zowel Carla Lasonder als Vivent van groot belang vinden. Lasonder zal de organisatie verder op weg helpen in het ondersteunen van en bieden van waardige zorg aan haar cliënten. Daarbij wordt ook de mantelzorg betrokken en is de ontmoeting met de zorgprofessional en andere mensen in de omgeving van vitaal belang. Het streven is om de cliënt te ondersteunen zodat hij zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.

Het beste uit de dag halen
Carla Lasonder ondersteunt verder het streven van Vivent om haar medewerkers een goede werkplek te bieden. Vanuit haar verpleegkundige achtergrond is zij bekend met de zorg in de praktijk. Door zelfsturende teams, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en scholingsmogelijkheden kunnen ook de medewerkers het beste uit hun dag halen.

Bron e-mail: Linda Visser, medewerker communicatie

---- TOP ----

Voordeel Viventpashouders bij Q-bike in Rosmalen en Nuland

Datum 04-07-2016

Vivent en Q-Bike samen sterk in service

Vivent haalt samen met haar cliënten het beste uit hun dag. De Viventpas draagt daar aan bij, door het aanbieden van tal van services en voordelen. Q-Bike biedt haar klanten volop keuze en service op het gebied van fietsen. Viventpas en Q-bike hebben elkaar dan ook gevonden in het uitgaan van de wensen van de klant. Samen hebben zij een mooie regeling getroffen voor Viventpashouders.

Fietsophaalservice
De persoonlijke en servicegerichte aanpak van Q-Bike vertaalt  zich ook in de  gratis ophaalservice: als je niet in de gelegenheid bent om naar de winkel te komen wordt je fiets opgehaald voor reparatie. Dit geldt ook voor pech onderweg in- en om het werkgebied van Vivent! Q-Bike heeft een vestiging in Rosmalen en na gebleken succes nu ook in Nuland.

Uitgaan van wensen van de fietser
Oprichter Ruud van der Plas vertelt: ‘Als we je een fiets verkopen, dan willen we dat die voldoet aan al je wensen. We denken met je mee, van het type gebruik en je budget tot de stijl en het juiste zadel. Ook als je rugpijn hebt of andere lichamelijke klachten, doen we ons best om een passende oplossing te vinden.’

Korting voor Viventpashouders
Anne van Santvoort van Vivent is blij met de nieuwe aanwinst in het aanbod van de Viventpas. ‘Q-bike biedt de Viventpashouders een mooi aanbod waar je dagelijks van kunt genieten.’ Zij krijgen maar liefst
10 % korting op de aanschaf van een fiets, accessoires en op reparatiewerkzaamheden. De Viventpas is verkrijgbaar voor slechts €22,50 per jaar. Daarmee krijgt de pashouder tal van interessante voordelen. 

Meer info
Interesse? Kom eens langs. U vindt de vestigingen van Q-bike aan de Weidestraat 22 in Rosmalen en aan de Kerkstraat 4 in Nuland. Voor de Viventpas belt u met 088 – 163 70 00 (lokaal tarief) of kijkt u op www.viventpas.nl. Ook kunt u mailen naar info@vivent.nl

Openingstijden Q-bike winkels
Rosmalen: dinsdag t/m vrijdag 09.00-12.00 en 13.00-18.00 uur
                zaterdag 09.00-17.00 uur.
Nuland: dinsdag t/m vrijdag 10.00-12.00 en 13.00-18.00 uur.
            zaterdag 09.00-17.00 uur.

Bron e-mail:Linda Visser, Medewerker Communicatie

---- TOP ----

Vivent start nieuwe woonvorm voor mensen met dementie

Datum 21-07-2015

Voor iedere persoon met geheugenproblemen een passende woonvorm. Daar staat Vivent voor. Deze organisatie wil samen met ondernemersduo in de regio ’s-Hertogenbosch Vivent Het Andere Wonen ontwikkelen en exploiteren. Zo thuis mogelijk, gastvrijheid en servicegerichtheid zijn hierbij de speerpunten. In 2015 ontwikkelt Vivent drie wooncomplexen voor Vivent Het Andere Wonen.

Vivent Het Andere Wonen
Vivent Het Andere Wonen zijn kleinschalige projecten geclusterd wonen in de wijk voor mensen met geheugenproblemen. Wonen met elkaar in combinatie met servicegerichte dienstverlening en zorg op maat. De mensen met geheugenproblemen kunnen met of zonder partner in een volwaardig appartement in hun eigen wijk blijven wonen. Daar biedt Vivent Het Andere Wonen diverse diensten, activiteiten en services aan die men naar eigen behoefte en onder eigen regie af kan nemen. Dit kan zijn in de eigen woning of in de gemeenschappelijke ruimten. Geclusterd wonen zorgt voor veiligheid, geborgenheid en er is 24/7 zorg in huis.

Duurzame oplossing vanuit expertise Vivent
Er is op dit moment veel vraag naar woonruimte met ondersteuning binnen handbereik voor mensen met geheugenproblemen. Door de groei van het aantal mensen met geheugenproblemen zal dit de komende decennia alleen maar toenemen. Voor mensen met een bovenmodaal inkomen is er inmiddels al behoorlijk wat keus. Vivent Het Andere Wonen richt zich daarom met name op de mensen met een inkomen onder of net boven de sociale huurinkomensgrens (€ 34.000,-). Enerzijds omdat in deze segmenten de vraag groot is en het aanbod klein en anderzijds omdat Vivent al veel thuiszorg levert aan deze doelgroep.

Ondernemers maken droom in de zorg waar
Vivent legt de exploitatie en ontwikkeling van de eerste drie wooncomplexen neer bij zorgondernemers. Samen gaan zij hun droom in de zorg waar maken. Vivent ondersteunt met diverse diensten, kennis en middelen en het ondernemerskoppel gaat het uiteindelijk beheren. Een combinatie van klantvriendelijkheid, wonen en welzijn moet deze nieuwe woonvorm voor mensen met geheugenproblemen worden. Bent u de zorgondernemer die samen met Vivent de uitdaging aandurft? Dan kunt u zich aanmelden voor de informatieavonden op 13 en 15 juli a.s. van 19.30 tot 21.00 uur bij Vivent, Rijnstraat 10 in ‘s-Hertogenbosch. Dit kan per mail naar m.vanbers@vivent.nl.

Bron e-mail:Tanja van Oosten, Medewerker Arbeidsmarktcommunicatie

---- TOP ----

Spel Score, maak dementie meetbaar

Datum 04-06-2015

Op donderdag 28 mei werd het spel ‘Score: Horen, Zien en Wijzen’ tijdens een feestelijke presentatie geïntroduceerd in Vivent Hof van Hintham in ‘s-Hertogenbosch. Score is een geheugenspel dat mensen met dementie samen met familie, bezoek of verzorgenden spelen op een iPad. De kracht van Score is dat het enerzijds weer contact legt  tussen degene met dementie en zijn/haar bezoek of familie. Daarnaast kan de verzorging de statistieken aan de ‘achterzijde’ van het spel gebruiken om te meten of de cliënt achteruit gaat en wat hij of zij nog wel en niet meer herkent. Het spel is bedacht en ontworpen door Geer Jan Noordijk van FAQgames in samenwerking met behandelaren en verzorgenden van zorgorganisatie Vivent.

Horen, zien en wijzen
Alledaagse onderwerpen, zoals ontbijt, verjaardag, badkamer en keuken worden via foto’s getoond. Samen met de bewoner wordt er voor een onderwerp gekozen. Op het scherm verschijnen negen foto’s. Een geprogrammeerde stem nodigt uit om bijvoorbeeld de theekop; beker; vork; lepel of boterham aan te wijzen. Daarbij verschijnt ook de tekst van de gevraagde foto in beeld. Wijst de speler de juiste foto aan, dan verschijnt er een groen vinkje en wordt de volgende vraag gesteld. Maakt de speler een fout dan wordt de vraag nog één keer herhaald voordat het systeem doorgaat naar een volgende vraag. Er zijn drie spelniveaus qua moeilijkheid. Alle afwijkingen (lees: fouten, tijdsduur of geen reactie) worden genoteerd in een datasysteem. De data kan alleen door medewerkers worden ingezien. Er zijn nu ruim 25 spellen ontwikkeld en iedere maand komen er minstens twee nieuwe bij.

Kennis delen
De moeder van Noordijk heeft dementie en woont in Vivent Hof van Hintham. Hij zag dat het voor bezoek lastig kon zijn om toch nog iets met de bewoner samen te doen. Hij wilde graag een spel ontwerpen waar bewoners plezier aan beleven, waardoor zij samen met hun familie tijd zinvol kunnen besteden en wat hen een stuk eigenwaarde teruggeeft. Samen met de behandelaren en verzorging op de woning ontwierp Noordijk het spel dat daarna een jaar op de woning is getest. De ervaringen en input van bewoners, verzorgers en familieleden zorgden voor de puntjes op de i. Kennis delen staat bij Vivent hoog in het vaandel. Op deze manier kan Vivent met de gegevens uit het spel de zorg nog beter bij de bewoner aan laten sluiten. Wanneer een bewoner bijvoorbeeld zijn brood niet smeert, kan uit de gegevens van het spel blijken dat hij niet meer weet wat een boterham of mes is. Daar past Vivent de verzorging dan op aan.  De positieve ervaringen hebben de bestuurder van Vivent doen besluiten om alle Vivent verzorgingshuizen en dagactiviteiten Score aan te bieden. Score wordt gespeeld op basis van een abonnement met FAQgames.

Vivent - Spel Score, maak dementie meetbaar

Mevrouw van Asperen ontving de eerste iPad voor haar woning 2 op Vivent Hof van Hintham uit handen van dhr. Noordijk,
ontwikkelaar van het spel Score.

Kijk voor meer informatie ook de filmpjes: https://www.youtube.com/watch?v=T6OknDRNOd0 en https://www.youtube.com/watch?v=5E90D4keUQA

Bron: e-mail: Tanja van Oosten, Medewerker Arbeidsmarktcommunicatie

---- TOP ----

Vivent Hof van Hintham heeft nu ook geurbeleving

Datum 12-05-2015

Vivent Hof van Hintham in ’s-Hertogenbosch heeft geheel in lijn met het werken volgens belevingsgerichte zorg, dus uitgaande van de ervaring van de cliënt, nu ook geurbeleving. De medewerkers en bewoners van deze locatie kunnen nu ook in de algemene ruimte “De Ontmoeting” genieten van de seizoenen in geur. De start is gemaakt met de geur ‘Sunderwood’.


Hoe werkt geur?
Van alle zintuigen die een mens bezit, is het reukorgaan het meest bijzonder. Wij bepalen door geur onbewust of er gevaar dreigt, wij ergens voor moeten weglopen of juist ergens langer willen blijven en het er aangenaam vinden. Daarbij komt dat wij 30.000 keer per dag ademen; doen wij dit door de neus, dan ruiken wij tegelijkertijd. Dit vertaalt zich in 30.000 (vaak onbewuste) momenten per dag waarmee wij een omgeving of situatie beoordelen en ons een indruk vormen. Ons reukorgaan is als enige zintuig direct verbonden met ons limbisch systeem in de hersenen (ons emotie-centrum) waardoor geurprikkels in een oogwenk worden ‘vertaald’ in een belevingsmoment. Door uitkomsten van onderzoeken op dit gebied heeft Vivent Hof van Hintham ervoor gekozen om geur in te zetten om de belevingsgerichte zorg uit te breiden.

Perceptie
Een betere geursensatie kan de kwaliteit van het leef- en werkklimaat van bewoners en medewerkers verhogen. In de test is koffiegeur geprobeerd. Dit was in eerste instantie lekker, maar werd na een paar dagen een irritante geur. Nu is als eerste keuze voor ‘Sunderwood’ gekozen, een geur die ruikt naar het voorjaar. Om de vijf minuten geeft het apparaat een pufje en na tien minuten in de ruimte ben je aan de geur gewend.

Familieleden van de bewoners, bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Vivent hof van Hintham vinden het nu naar schoon wasgoed ruiken dat zojuist gestreken is. Het is mooi om te horen welke perceptie mensen hebben bij geuren.

Bron e-mail: medewerker Vivent

---- TOP ----

Deze website is opgezet door een aantal actieve leden van ICT Club de Hambaken. Gaat uw interesse uit naar het helpen bij een taak binnen deze club en u bent woonachtig in de Hambaken, neem dan gerust eens contact met ons op.   Lees verder >>>

Laatst bijgewerkt
 op: 16-10-2017 17:17:45

         

-----     Copyright 2008   ICT Club de Hambaken     -----